Onze apotheek

Zorg organiseer je samen.

Apotheek De Hoofdrol B.V. is een GDS-apotheek (Geautomatiseerd geneesmiddelDistributieSysteem), ofwel Baxterapotheek, en is opgericht op 26 september 2018 door apothekers Ernst Eijssen en Ivo Schueler. We zijn gevestigd aan de Kuiperij 13 te Amstelveen. Ons doel is om een betrouwbare, bereikbare en waardevolle leverancier van medicatierollen te zijn voor poliklinische, instellings-, internet-, openbare- en ziekenhuisapotheken.

We hebben ons volledig gespecialiseerd in de productie van medicatierollen voor patiënten in opdracht van de apotheken waar wij mee samenwerken. In deze rollen worden geneesmiddelen voor een specifieke patiënt, per innametijd verpakt. De medicatierol stelt de patiënt in staat om zelfstandig, eenvoudig en veilig de juiste geneesmiddelen op het juiste moment in te nemen. Bovendien wordt door de efficiënte manier van verpakken, verspilling van medicatie tegen gaan. De productie van de medicatierollen is slechts een onderdeel van de farmaceutische zorg. Onze klant-apotheken blijven de partij voor alle overige zorgtaken, zoals het contact met de patiënt en de medicatiebewaking.

Wij zijn als apotheek 100% onafhankelijk. De twee oprichters zijn de enige twee aandeelhouders. Daarnaast zijn we geen onderdeel van een groothandel, apotheekketen of ander firma. Waardoor wij zeer flexibel opereren en ons volledig focussen op wat het beste is voor de patiënt, onze klant en onszelf als bedrijf.

Naast het leveren van de medicatierollen helpen wij onze klanten graag mee met het verbeteren van de processen in de apotheek en het naar een hoger plan tillen van ons apothekersvak in het algemeen. We hebben ons eigen apotheekinformatiesysteem ontwikkeld, waardoor we ook op het gebied van digitalisering vrij zijn om alle innovatieve ideeën werkelijkheid te maken.

Ons team

Ivo Schueler

Gevestigd Apotheker / Directeur

Ivo Schueler is apotheker en is gespecialiseerd in GxP-kwaliteitssytemen. Hij heeft na zijn studie bij een consultant en adviesbureau gewerkt vanuit w [...]

Ernst Eijssen

GDS-Apotheker / Directeur

Ernst Eijssen is apotheker en heeft in de periode voor de oprichting van Apotheek De Hoofdrol, als directeur en beherend apotheker bij een collega GDS [...]